9

SHADI KLEERMAKER & STOMERIJ, MAAR DOET NOG VEEL MEER …

Inmiddels is het 30 jaar geleden dat Shadi als kleermaker in zijn geboorteland Syrie het vak leerde. Nu heeft hij al 10 jaar een eigen bedrijf in Lisse ‘Shadi kleermaker & stomerij’. Twee jaar geleden opende hij zijn tweede winkel hier in de Stevensbloem. ‘De timing voor een nieuwe zaak was achteraf niet zo gunstig. In januari openden wij onze deuren en in maart volgden alle coronamaatregelen. Wij hebben het daarom zwaar gehad, zoals zoveel bedrijven. Gelukkig is het nu weer veel drukker in de zaak en daar zijn wij superblij mee.’

‘Het grote voordeel is dat de mensen hier gemakkelijk en gratis kunnen parkeren in het winkelcentrum. Zeker voor grotere opdrachten zoals het stomen, maken of repareren van gordijnen en dekzeilen voor boten is dat handig.
De gordijnen maken wij hier op maat. De klant brengt de stof en wij maken daar mooie gordijnen van. In de toekomst willen wij ook stof gaan inkopen, zodat de klant bij ons alles in één keer hier kan bestellen. Ook weten steeds meer bootliefhebbers in Leiden en omstreken ons te vinden. Wij repareren veel dekzeilen. Soms maken wij zelfs een compleet nieuw dekzeil op basis van het oude dekzeil. En voor de kussens en bekleding voor de boot en de caravan komen ook steeds meer klanten naar onze winkel.‘

Ook naar de stomerij is veel vraag. Veel klanten bezoeken de winkel om hun kleding of gordijnen te laten stomen. Maar ook voor het korter maken van een broek, het vervangen van een rits of het repareren van kleding. En wist je dat Shadi ook leren tassen repareert? Eigenlijk kan hij alles repareren en maken van stof of leer.

Als hij niet in Leiden aan het werk is kun je hem vinden in de vestiging in Lisse. Zijn collega of zijn vrouw werken dan als kleermaker in de Stevensbloem. Zijn vrouw is geboren in Soedan. ‘Wij zijn eigenlijk een heel internationaal gezin en bedrijf,’ vertelt Shadi trots. ‘Mijn vrouw komt uit Afrika, ik uit Azië en onze kinderen zijn 100% Europees.’ In de Stevensbloem zijn wij dan ook hartstikke blij met deze vakman. Wil je kleding op maat of ben je op zoek naar nieuwe stoffering, vraag dan naar de mogelijkheden van Shadi. Hij helpt je graag!

Stuur winkelcentrum Stevensbloem een bericht

    Winkelcentrum Stevenbloem
    info@mijnstevensbloem.nl